Ταλιατέλες με χοιρινό και μανιτάρια

Ταλιατέλες με χοιρινό και μανιτάρια

Υλικά 

500 γρ. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
10 γρ. βούτυρο
50 γρ. κρεμμύδι κομμένο καρέ
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κύβο μυρωδικών
1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
2 κ.γλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.
Κόβετε το χοιρινό σε λεπτές λωρίδες και αλατίστε το.
Ζεσταίνετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και το βούτυρο σε ένα τηγάνι με βαριά βάση και τηγανίζετε τις λωρίδες χοιρινού μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε τις απ' το τηγάνι.
Προσθέστε φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια μέσα στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε το σκόρδο και τηγανίζετε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον κύβο μυρωδικών.
Επιστρέψτε το χοιρινό στο τηγάνι και τη ζεσταίνετε σε μέτρια εστία.
Τέλος προσθέστε τον χυμό λεμονιού ανακατεύετε και πασπαλίστε με μαϊντανό.
Σερβίρετε το χοιρινό με τη σάλτσα μαζί με τις ταλιατέλες.