Ταλιατέλες με σάλτσα πέστο

Ταλιατέλες με σάλτσα πέστο

Υλικά 

500 γρ. ταλιατέλες
50 γρ. Ελαιόλαδο-Βασιλικό "Μεσογειακές Γεύσεις" 
4 κ.σ. σάλτσα πέστο
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. αλάτι
Λίγο φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1-2 ματσάκια ρόκα
50 γρ. κουκουνάρι
50-60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 λεμόνι (το χυμό του)
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι Ελαιόλαδο-Βασιλικό "Μεσογειακές Γεύσεις" 
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια όση ώρα λέει το πακέτο. 
Πλένετε καλά το βασιλικό και τη ρόκα και ξεφλουδίζετε το σκόρδο.
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά. 
Στη συνέχεια, σουρώνετε τα μακαρόνια χωρίς να τα κρυώσετε. 
Βάζετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια και ταυτόχρονα τη σάλτσα πέστο.
Ανακατεύετε έτσι ώστε να απλωθεί η σάλτσα και να σοταρίστουν τα ζυμαρικά. 
Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως με την τριμμένη παρμεζάνα. 
Μπορείτε να γαρνίρετε με τοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση.