Χειροποίητο ραβιόλι με σπανάκι και τυρί

Χειροποίητο ραβιόλι με σπανάκι και τυρί

Υλικά 

Για την ζύμη (4 μερίδες)

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
Αλάτι
Αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Για την γέμιση 

500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. ανθότυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
Φρέσκο δυόσμο

 

Εκτέλεση

Για την ζύμη 

Ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να γίνει μια λεία μπάλα.
Αφήνετε την ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνετε ένα μέρος από την ζύμη και το ανοίγετε με τον λεπτό πλάστη σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορείτε.
Προσθέστε αρκετό αλεύρι ώστε να μην κολλάει η ζύμη.
Στην συνέχεια κόβετε το φύλλο σε παραλληλόγραμμα μακρόστενα κομμάτια.
Βάζετε 1 κουταλάκι από την γέμιση στο ένα μέρος.
Αλείψτε με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" το σημείο της ζύμης που μένει κενό.
Διπλώνετε και πατάτε καλά να φύγει ο αέρας και να κολλήσουν καλά τα δυο φύλλα της ζύμης.
Κόβετε την ζύμη σε μικρά τετράγωνα με το ειδικό οδοντωτό εργαλείο.
Τοποθετείτε τα ραβιόλι σε λαδόκολλα και τα σκεπάζετε με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν μέχρι να τα βράσετε.

Για την γέμιση

Σε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" σοτάρετε το κρεμμύδι.
Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε το μάτι και προσθέτετε τον φρέσκο δυόσμο.
Βάζετε τα σοταρισμένα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε με τα τυριά και τα αφήνετε να κρυώσουν.