Χοιρινό με πράσο, κρεμμυδάκια και ζυμαρικά

Χοιρινό με πράσο, κρεμμυδάκια και ζυμαρικά

Υλικά 

1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
1 ξερό κρεμμύδι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα
4-5 κ.σ. Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre"
Αλάτι, πιπέρι
Λίγα φύλλα μαϊντανού
Θυμάρι
1 φλιτζ. Επιτραπέζιο Λευκό Ξηρό Οίνο "Άσπρο Πάτο"

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα σε ροδέλες. 
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre" και μόλις κάψει ρίχνουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. 
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. 
Ρίχνουμε τον Επιτραπέζιο Λευκό Ξηρό Οίνο "Άσπρο Πάτο", προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το θυμάρι.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέσα στα υγρά που θα κατεβάσει χωρίς να προσθέσουμε νερό.
Μόλις απορροφήσει τα υγρά και μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα είναι έτοιμο.
Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο αλατοπίπερο ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μπορούμε να το σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά της επιλογής μας.