Σκιουφιχτά με απάκι και λαχανικά

Σκιουφιχτά με απάκι και λαχανικά

Υλικά 

500 γρ. σκιουφιχτά ή μακαρόνια πλεξούδες
1 κ.σ. στακοβούτυρο
250 γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φέτες
1 κολοκύθι τριμμένο
3 λιαστές τομάτες σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
Ρίχνετε το στακοβούτυρο χωρίς να το ζεματίσετε και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και σοτάρετε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τις λιαστές τομάτες, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το θυμάρι.
Μόλις μαραθούν τα βάζετε σε ένα πιάτο.
Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο ακόμη Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" για να σοτάρετε το απάκι μόνο του, μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.
Ρίχνετε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το απάκι, να δέσουν οι γεύσεις, και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε μέσα με τα μακαρόνια.
Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.