Σκιουφιχτά με απάκι και λαχανικά

Υλικά
• 500 γρ. σκιουφιχτά ή μακαρόνια πλεξούδες
• 1 κ.σ. στακοβούτυρο
• 250 γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες
• 2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φέτες
• 1 κολοκύθι τριμμένο
• 3 λιαστές τομάτες σε λεπτές φέτες
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• Λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
• Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
• Ρίχνετε το στακοβούτυρο χωρίς να το ζεματίσετε και ανακατεύετε καλά.
• Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και σοτάρετε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τις λιαστές τομάτες, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το θυμάρι.
• Μόλις μαραθούν τα βάζετε σε ένα πιάτο.
• Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο ακόμη Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" για να σοτάρετε το απάκι μόνο του, μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.
• Ρίχνετε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το απάκι, να δέσουν οι γεύσεις, και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε μέσα με τα μακαρόνια.
• Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.