Λαζάνια με κιμά και τυριά

Υλικά
• 2 κ.γλ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• 1/2 κιλό χοιρινός ή μοσχαρίσιος κιμάς
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 1/4 φλιτζ.κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1/4 φλιτζ. Επιτραπέζιο Ερυθρό Ξηρό Οίνο "Άσπρο Πάτο"
• 4 τομάτες, ψιλοκομμένες
• 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
• 1 πακέτο λαζάνια
• 250 γρ. ρικότα, τριμμένη
• 250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Εκτέλεση
• Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε 2 κ.γλ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
• Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί.
• Πασπαλίζουμε με αλάτι & πιπέρι τον κιμά.
• Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τις ψιλοκομμένες τομάτες και το πελτέ τομάτας.
• Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
• Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
• Λαδώνουμε ελαφρά το εσωτερικό ενός ταψιού και καλύπτουμε την επιφάνεια με μια στρώση από τα ζυμαρικά.
• Τα καλύπτουμε με μια λεπτή στρώση κιμά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα λαζάνια.
• Αφού ανακατέψουμε μαζί τη ρικότα και τη μοτσαρέλα, πασπαλίζουμε πάνω στα λαζάνια.
• Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
• Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το φαγητό φροντίζουμε να αφήσουμε το ταψί να κρυώσει και κατόπιν σερβίρουμε.