Λαζάνια με κιμά και τυριά

Λαζάνια με κιμά και τυριά

Υλικά 

2 κ.γλ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
1/2 κιλό χοιρινός ή μοσχαρίσιος κιμάς
Αλάτι 
Πιπέρι
1/4 φλιτζ.κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. Επιτραπέζιο Ερυθρό Ξηρό Οίνο "Άσπρο Πάτο"
4 τομάτες, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
1 πακέτο λαζάνια 
250 γρ. ρικότα, τριμμένη
250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε 2 κ.γλ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και σοτάρουμε το κρεμμύδι. 
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί. 
Πασπαλίζουμε με αλάτι & πιπέρι τον κιμά. 
Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τις ψιλοκομμένες τομάτες και το πελτέ τομάτας.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Λαδώνουμε ελαφρά το εσωτερικό ενός ταψιού και καλύπτουμε την επιφάνεια με μια στρώση από τα ζυμαρικά.
Τα καλύπτουμε με μια λεπτή στρώση κιμά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα λαζάνια.
Αφού ανακατέψουμε μαζί τη ρικότα και τη μοτσαρέλα, πασπαλίζουμε πάνω στα λαζάνια.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το φαγητό φροντίζουμε να αφήσουμε το ταψί να κρυώσει και κατόπιν σερβίρουμε.