Φακές με μπέικον

Υλικά
• 500 γρ. φακές
• 1 φλιτζ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• 1 πατάτα
• 1 καρότο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 φλιτζ. τοματοπελτέ
• 1 κρεμμύδι
• 1+ λίτρο νερό
• 3 φύλλα δάφνης
• Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
• Αφήνουμε τις φακές να πάρουν μια πρώτη βράση. Αλλάζουμε το νερό και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
• Στο μεσοδιάστημα καθαρίζουμε το καρότο, καθαρίζουμε και την πατάτα και θα την πλύνουμε αφού την καθαρίσουμε.
• Κόβουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε και τις φέτες του μπέικον.
• Όταν οι φακές πάρουν μια βράση τις αφαιρούμε.
• Στην συνέχεια βάζουμε το μπέικον στην κατσαρόλα για να σοταριστεί ελάχιστα με λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof".
• Σε αυτό το σημείο βάζουμε και το σκόρδο. Εμείς το αφήσαμε ολόκληρο. Αν εσείς θέλετε μπορείτε να το ψιλοκόψετε.
• Μόλις πάρει το μπέικον χρώμα, βάζουμε μέσα το κρεμμύδι.
• Έπειτα βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.
• Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την φακή.
• Αφού ανακατέψουμε 2-3 φορές προσθέτουμε και νερό.
• Τέλος βάζουμε λίγο πελτέ τομάτας, μερικά φύλλα δάφνης και αλάτι, πιπέρι.
• Τώρα βάζουμε το καπάκι μισόκλειστο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα μισάωρο.