Φακές με μπέικον

Φακές με μπέικον

Υλικά 

500 γρ. φακές
1 φλιτζ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
1 πατάτα
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ. τοματοπελτέ
1 κρεμμύδι
1+ λίτρο νερό
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις φακές να πάρουν μια πρώτη βράση. Αλλάζουμε το νερό και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Στο μεσοδιάστημα καθαρίζουμε το καρότο, καθαρίζουμε και την πατάτα και θα την πλύνουμε αφού την καθαρίσουμε.
Κόβουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε και τις φέτες του μπέικον.
Όταν οι φακές πάρουν μια βράση τις αφαιρούμε.
Στην συνέχεια βάζουμε το μπέικον στην κατσαρόλα για να σοταριστεί ελάχιστα με λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof".
Σε αυτό το σημείο βάζουμε και το σκόρδο. Εμείς το αφήσαμε ολόκληρο. Αν εσείς θέλετε μπορείτε να το ψιλοκόψετε.
Μόλις πάρει το μπέικον χρώμα, βάζουμε μέσα το κρεμμύδι.
Έπειτα βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την φακή.
Αφού ανακατέψουμε 2-3 φορές προσθέτουμε και νερό.
Τέλος βάζουμε λίγο πελτέ τομάτας, μερικά φύλλα δάφνης και αλάτι, πιπέρι.
Τώρα βάζουμε το καπάκι μισόκλειστο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα μισάωρο.