Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο και ρόκα

Υλικά
• 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
• 1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
• 11/2 -2 κονσέρβες τόνου (σε νερό ή ελαιόλαδο)
• 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε καρεδάκια
• 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
• 6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο
Για τη sauce
• 4 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 κ.γ. μουστάρδα
• 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
Εκτέλεση
• Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
• Ύστερα από 15 λεπτά περίπου, τα βγάζουμε πριν αρχίσουν να «σκάνε» και να λιώνουν.
• Tα στραγγίζουμε.
• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη sauce, αφού πρώτα περάσουμε όλα τα συστατικά της από το μπλέντερ.