Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο και ρόκα

Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο και ρόκα

Υλικά 

200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
11/2 -2 κονσέρβες τόνου (σε νερό ή ελαιόλαδο)
1 μικρό αγγούρι κομμένο σε καρεδάκια
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο

Για τη sauce

4 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 λεμόνι (το ξύσμα του)

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. 
Ύστερα από 15 λεπτά περίπου, τα βγάζουμε πριν αρχίσουν να «σκάνε» και να λιώνουν. 
Tα στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη sauce, αφού πρώτα περάσουμε όλα τα συστατικά της από το μπλέντερ.