Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά
• Περίπου 2 φλιτζ. ξηρά ρεβίθια
• 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
• 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
• 3-5 σκελίδες σκόρδο
• 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
• 1 + 3/4 κ.γλ. αλάτι
• 2 κ.γλ. κύμινο
• 1 κ.γλ. τριμμένο κόλιανδρο
• 1/4 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
• 1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
• Πρέζα κάρδαμο
• Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
• Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και να τα καλύπτει περίπου 3 ίντσες από το κρύο νερό με ένα κουταλάκι σόδα.
• Αφήστε τα να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Θα διπλασιαστεί σε μέγεθος, δεδομένου ότι απορροφούν - θα έχετε μεταξύ 4 και 5 φλιτζάνια ρεβίθια.
• Στραγγίζετε και ξεπλένετε τα ρεβίθια καλά.
• Ρίξτε τα στο μίξερ σας μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο σκελίδες, το μαϊντανό, το αλεύρι, το αλάτι, το κύμινο, κόλιανδρο, μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν και κάρδαμο.
• Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει τραχύ, χονδροειδείς μείγμα.
• Ξυστέ τις πλευρές του μίξερ περιοδικά και σπρώξτε το μείγμα κάτω από τις πλευρές.
• Η διαδικασία μέχρι να γίνει το μείγμα είναι κάπου μεταξύ της υφής του κουσκούς και μια πάστα.
• Μόλις το μείγμα φτάσει την επιθυμητή υφή, ρίξτε τα σε ένα μπολ και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανακατεύετε.
• Αφαιρέστε τυχόν μεγάλα κομμάτια ρεβιθιών από το μίξερ.
• Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες
• Γεμίστε ένα τηγάνι με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" σε ένα βάθος από 1 ½ ίντσες.
• Ζεσταίνουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" αργά σε μέτρια φωτιά.
• Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το μείγμα φαλάφελ σε στρογγυλά μπαλάκια ή ρυθμιστικό σχήμα μπιφτέκια με υγρά χέρια ή μια σέσουλα φαλάφελ.
• Συνήθως χρησιμοποιώ περίπου 2 κουταλιές της σούπας μείγμα ανά φαλάφελ.
• Μπορείτε να τα κάνετε μικρότερα ή μεγαλύτερα ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.
• Οι μπάλες θα κολλήσουν μαζί στην αρχή, αλλά θα ξεκολλήσουν όσο τηγανίζονται.