Ρεβυθοκεφτέδες

Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά 

Περίπου 2 φλιτζ. ξηρά ρεβίθια
1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3-5 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κ.σ. αλεύρι
1 + 3/4 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. τριμμένο κόλιανδρο
1/4 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
Πρέζα κάρδαμο
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και να τα καλύπτει περίπου 3 ίντσες από το κρύο νερό με ένα κουταλάκι σόδα.
Αφήστε τα να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Θα διπλασιαστεί σε μέγεθος, δεδομένου ότι απορροφούν - θα έχετε μεταξύ 4 και 5 φλιτζάνια ρεβίθια.
Στραγγίζετε και ξεπλένετε τα ρεβίθια καλά.
Ρίξτε τα στο μίξερ σας μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο σκελίδες, το μαϊντανό, το αλεύρι, το αλάτι, το κύμινο, κόλιανδρο, μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν και κάρδαμο.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει τραχύ, χονδροειδείς μείγμα.
Ξυστέ τις πλευρές του μίξερ περιοδικά και σπρώξτε το μείγμα κάτω από τις πλευρές.
Η διαδικασία μέχρι να γίνει το μείγμα είναι κάπου μεταξύ της υφής του κουσκούς και μια πάστα.
Μόλις το μείγμα φτάσει την επιθυμητή υφή, ρίξτε τα σε ένα μπολ και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανακατεύετε.
Αφαιρέστε τυχόν μεγάλα κομμάτια ρεβιθιών από το μίξερ.
Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες
Γεμίστε ένα τηγάνι με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" σε ένα βάθος από 1 ½ ίντσες.
Ζεσταίνουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" αργά σε μέτρια φωτιά.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το μείγμα φαλάφελ σε στρογγυλά μπαλάκια ή ρυθμιστικό σχήμα μπιφτέκια με υγρά χέρια ή μια σέσουλα φαλάφελ.
Συνήθως χρησιμοποιώ περίπου 2 κουταλιές της σούπας μείγμα ανά φαλάφελ.
Μπορείτε να τα κάνετε μικρότερα ή μεγαλύτερα ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.
Οι μπάλες θα κολλήσουν μαζί στην αρχή, αλλά θα ξεκολλήσουν όσο τηγανίζονται.