Γίγαντες στην κατσαρόλα

Υλικά
• 500 γρ. φασόλια γίγαντες
• 1/4 φλιτζ. Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre" για το σερβίρισμα
• 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
• ½ κ.γλ. αλάτι
• ½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι
• ½ κ.σ. µπούκοβο
• 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
• ½ κ.σ. ζάχαρη
• 1 φύλλο δάφνης
• Φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
• Βάζουμε τα φασόλια σε 1 λίτρο νερό να μουλιάσουν, για τουλάχιστον 6 ώρες.
• Όταν φουσκώσουν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
• Σε χαμηλή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre" τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μαζί µε το αλάτι, το πιπέρι και την καυτερή πιπεριά.
• Προσθέτουμε τη φρέσκια πιπεριά, την τομάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά µε σκεπασμένη κατσαρόλα.
• Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε φρέσκο νερό και ρίχνουμε μέσα τα μουλιασμένα φασόλια, αφού πρώτα τα σουρώσουμε και τα ξεπλύνουμε.
• Φροντίζουμε το νερό να φτάνει δυο δάχτυλα πάνω από την επιφάνεια των φασολιών.
• Ρίχνουμε τη δάφνη και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
• Μόλις πάρουν βράση, ξαφρίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
• Σουρώνουμε και κρατάµε το νερό στο οποίο έβρασαν στην άκρη.
• Ξαναρίχνουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα.
• Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και νερό από αυτό στο οποίο έβρασαν, ίσα να τα καλύπτει.
• Κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού.
• Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στη χαμηλότερη βαθμίδα και σιγοβράζουμε, µε μισοσκεπασµένη κατσαρόλα, για 15 λεπτά.
• Αν χρειαστεί περισσότερο νερό, προσθέτουμε λίγο λίγο, από το βρασμένο.
• Σερβίρουμε περιχύνοντας µε Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre".