Γίγαντες στην κατσαρόλα

Γίγαντες στην κατσαρόλα

Υλικά 

500 γρ. φασόλια γίγαντες
1/4 φλιτζ. Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre" για το σερβίρισμα
2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι
½ κ.σ. µπούκοβο
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες 
½ κ.σ. ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
Φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια σε 1 λίτρο νερό να μουλιάσουν, για τουλάχιστον 6 ώρες.
Όταν φουσκώσουν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε χαμηλή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre" τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μαζί µε το αλάτι, το πιπέρι και την καυτερή πιπεριά.
Προσθέτουμε τη φρέσκια πιπεριά, την τομάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά µε σκεπασμένη κατσαρόλα.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε φρέσκο νερό και ρίχνουμε μέσα τα μουλιασμένα φασόλια, αφού πρώτα τα σουρώσουμε και τα ξεπλύνουμε. 
Φροντίζουμε το νερό να φτάνει δυο δάχτυλα πάνω από την επιφάνεια των φασολιών.
Ρίχνουμε τη δάφνη και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση, ξαφρίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 
Σουρώνουμε και κρατάµε το νερό στο οποίο έβρασαν στην άκρη.
Ξαναρίχνουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και νερό από αυτό στο οποίο έβρασαν, ίσα να τα καλύπτει. 
Κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού.
Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στη χαμηλότερη βαθμίδα και σιγοβράζουμε, µε μισοσκεπασµένη κατσαρόλα, για 15 λεπτά.
Αν χρειαστεί περισσότερο νερό, προσθέτουμε λίγο λίγο, από το βρασμένο.
Σερβίρουμε περιχύνοντας µε Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre".