Ρεβίθια κοκκινιστά

Υλικά
• 300 γρ. ρεβίθια
• 1 τομάτα φρέσκια αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
• 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
• 1 καρότο ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
• Μπούκοβο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης"
Εκτέλεση
• Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε ενα μπολ με μπόλικο νερό και μια κ.σ. αλάτι.
• Την επομένη τα ξεπλένουμε καλά και τους ρίχνουμε μια κ.σ. σόδα.
• Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά για να τα ξεπλύνουμε πολύ καλά με άφθονο νερό.
• Βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό τόσο όσο για να βράσουν καλά.
• Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
• Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό και σκεπάζοντας το πυρίμαχο σκεύος.
• Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
• Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.