Ρεβίθια κοκκινιστά

Ρεβίθια κοκκινιστά

Υλικά 

300 γρ. ρεβίθια
1 τομάτα φρέσκια αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης"

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε ενα μπολ με μπόλικο νερό και μια κ.σ. αλάτι.
Την επομένη τα ξεπλένουμε καλά και τους ρίχνουμε μια κ.σ. σόδα.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά για να τα ξεπλύνουμε πολύ καλά με άφθονο νερό.
Βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό τόσο όσο για να βράσουν καλά.
Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό και σκεπάζοντας το πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.