Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά

Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά

Υλικά 

1 κιλό φρέσκα λευκομανίταρα (μεγάλα)
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
2 καρότα
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλη τομάτα όχι πολύ ώριμη
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας με ένα πολύ ελαφρά βρεμένο πανάκι και κόβουμε το κοτσανάκι τους.
Τα ραντίζουμε με το χυμό από ένα λεμόνι για να μην μας μαυρίσουν.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα τοποθετούμε μέσα.
Τα ραντίζουμε με λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και σοτάρουμε όλα μας τα λαχανικά και την τομάτα αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και γεμίζουμε τα μανιτάρια μας.
Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με αντιστάσεις και αέρα.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.