Πατάτα οφτή με sauce γιαουρτιού

Πατάτα οφτή με sauce γιαουρτιού

Υλικά 

4 μεγάλες πατάτες
Χοντρό αλάτι
1 ½ φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
3/4 φλιτζ. κρεμώδες τυρί (cream cheese)
½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
Ξεπλένετε καλά τις πατάτες, τις αλατίζετε με χοντρό αλάτι και τις τυλίγετε μια μια σε αλουμινόχαρτο.
Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 – 40 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, προσθέτετε το κρεμώδες τυρί, το μαϊντανό, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof", αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για να ενωθούν οι γεύσεις.
Βάζετε τη sauce γιαουρτιού στο ψυγείο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο, τις ξετυλίγετε και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
Με ένα μαχαίρι κόβετε από κάθε πατάτα μια οριζόντια φέτα και με ένα κουτάλι αφαιρείτε λίγη από την ψίχα της πατάτας.
Τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο και στο κενό που δημιουργήσατε βάζετε τη sauce γιαουρτιού.