Μελιτζανομπουρεκάκια

Μελιτζανομπουρεκάκια

Υλικά


Γέμιση

250 ml γάλα
6 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
2 κ.σ. αλεύρι
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 μελιτζάνα

Επιπλέον

5 μελιτζάνες
200 γρ. πέστο κόκκινης πιπεριάς (έτοιμο ή σπιτικό ή άλλη σάλτσα με κόκκινη πιπεριά)
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τη μελιτζάνα της γέμισης, την οποία ψήνουμε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει.
Την ξεφλουδίζουμε, την αφήνουμε για λίγο στο σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά της και την πολτοποιούμε. 
Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" να ζεσταθεί.
Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για λίγο, να καβουρδιστεί.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να έχουμε μια αρκετά πηχτή κρέμα.
Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και την πολτοποιημένη μελιτζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες κατά μήκος (4-5 φέτες την κάθε μελιτζάνα). 
Τις τηγανίζουμε σε καυτό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" για λίγο, ίσα να αλλάξει το χρώμα τους.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι καλά.
Παίρνουμε κάθε φετούλα μελιτζάνας, βάζουμε στη μια άκρη της μια κουταλιά από τη γέμιση και την τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα ρολάκια δίπλα δίπλα σε ένα ταψί.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε ρολάκι από μια κουταλιά πέστο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 15 λεπτά.