Λαχανοντολμάδες

Λαχανοντολμάδες

Υλικά 

500 γρ. ανάμικτο κιμά
1 κιλό λάχανο
3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 φλ.τσ. ρύζι καρολίνα
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre"
3 φλ.τσ. ζωμό κρέατος
Αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
Χυμό από 3 λεμόνια
2 κ.σ. corn flour

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο στη βάση του και αφαιρούμε το σκληρό του μέρος.
Το ρίχνουμε ολόκληρο σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το βράζουμε για 15'.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Βγάζουμε ένα-ένα τα φύλλα από το λάχανο, αφαιρούμε το χοντρό μέρος και τα σχίζουμε στα δυο.
Βάζουμε μια κουταλιά μείγμα και τυλίγουμε.
Βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα.
Όταν τελειώσουμε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
Για το αυγολέμονο: χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και το corn flour, κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά παίρνουμε ζουμί και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε στο φαγητό το αυγολέμονο και είναι έτοιμο.