Ριζότο με μανιτάρια

Υλικά
• 6-7 φλιτζ. ζωμός κότας (ζεστός)
• 4 κ.σ. Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre"
• 1 φέτα μπέικον (ψιλοκομμένη)
• 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους/πόρτο μπέλο/ασπρομανίταρα (κατά προτίμηση ανάμεικτα)
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
• 1 ½ φλιτζ. ρύζι καρολίνα
• 1/4 φλιτζ. Επιτραπέζιο Λευκό Ξηρό Οίνο "Άσπρο Πάτο"
• 2-3 κ.σ. κονιάκ
• Αλάτι
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
• 4 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
• Λίγες φλούδες παρμεζάνας
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
• Για το ριζότο με μανιτάρια, καθαρίζουμε όλα τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα.
• Αφαιρούμε τη φλούδα και το κοτσάνι αν είναι αναγκαίο.
• Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
• Διατηρούμε το ζωμό ζεστό σε μια κατσαρόλα, ίσα που να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά.
• Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre" σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι.
• Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
• Τα βγάζουμε σε ένα μπολ.
• Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre", το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μπέικον.
• Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.
• Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά να λαδωθεί το ρύζι και να γίνει διάφανο.
• Σβήνουμε με τον Επιτραπέζιο Λευκό Ξηρό Οίνο "Άσπρο Πάτο" και το κονιάκ.
• Αφήνουνε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ και να στεγνώσει το ρύζι.
• Ρίχνουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό στο ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.
• Συνεχίζουμε να προσθέτουμε στο ριζότο, 1/2 φλ. ζωμό τη φορά ανακατεύοντας τακτικά.
• Κάθε φορά, πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση ζωμού, πρέπει πρώτα να έχει απορροφηθεί η προηγουμένη δόση ζωμού.
• Η διαδικασία διαρκεί μέχρι να χυλώσει το ριζότο, να αποβάλει το άμυλο, να γίνει σαν κρεμά ή σάλτσα του και η καρδιά του ρυζιού να κρατάει ελαφρά, δηλαδή να είναι al dente.
• Αλατοπιπερώνουμε.
• Στο τέλος, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια με τα ζουμιά τους, το βούτυρο και την παρμεζάνα.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά, να κρεμώσει το ριζότο.
• Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.