Ντολμαδάκια από την Κρήτη

Ντολμαδάκια από την Κρήτη

Υλικά 

500 γρ. περίπου αμπελόφυλλα
1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 τομάτα τριμμένη
1,5 κούπα ρύζι καρολίνα
Μαϊντανό
Άνηθο
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο γαρίφαλο τριμμένο
Λίγο Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης"
Χυμό από 2 λεμόνια

 

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε ένα σουρωτό.
Αν τα αμπελόφυλλα είναι σε βάζο με άλμη δεν χρειάζονται ζεμάτισμα απλά τα ξεπλένουμε καλά με άφθονο κρύο νερό και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το καρότο και τη μελιτζάνα και τα σοτάρουμε σε λίγο Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης" για δέκα περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένα το αλάτι, το πιπέρι, το γαρίφαλο και το ρύζι ανακατεύοντας ελαφρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
Γεμίζουμε τα φύλλα και τα τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια κυκλικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα ότι υγρά έχει βγάλει το μείγμα στην λεκάνη, λίγο νερό και λίγο εξαιρετικό Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης" ακόμα.
Στο τέλος σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα βαρύ πιάτο.
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου και 10 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.