Σπιτικά μπισκότα τύπου digestive

Υλικά
• 1 1/3 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
• 1 φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι
• 1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
• ½ φλιτζ. Ποπ Μεσσαρά Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης"
• 1 κ.γλ. baking powder
• 1 τσιμπιά αλάτι
• 1 ½ κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
• ¼ φλιτζ. (60 ml) γάλα 2% λιπαρά
Εκτέλεση
• Βάλτε τις νιφάδες βρώμης στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τις για 2-3 δευτερόλεπτα για να αλεστούν ελαφρώς.
• Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γάλα και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, 10 δευτερόλεπτα περίπου.
• Προσθέστε το γάλα, λίγο λίγο μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται η ζύμη. Πιθανότατα να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε όλο.
• Βγάλτε την ζύμη από τον επεξεργαστή, πλάστε τη με τα χέρια σας μια δυο φορές, και κάντε τη μια μπάλα.
• Τυλίχτε τη με διαφανή μεμβράνη τροφίμων και βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
• Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
• Τοποθετείστε την ζύμη ανάμεσα σε δυο κόλλες και με έναν πλάστη ανοίξτε τη σε πάχος 6 χιλιοστών περίπου.
• Κόψτε τα μπισκότα με ένα κουπ-πατ διαμέτρου 6 εκατοστών και τοποθετείστε τα πάνω στο ταψί.
• Ψήστε τα για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες τους.
• Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.