Σπιτικά μπισκότα τύπου digestive

Σπιτικά μπισκότα τύπου digestive

Υλικά 

1 1/3 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
1 φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι
1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
½ φλιτζ. Ποπ Μεσσαρά Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης"
1 κ.γλ. baking powder
1 τσιμπιά αλάτι
1 ½ κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
¼ φλιτζ. (60 ml) γάλα 2% λιπαρά

 

Εκτέλεση

Βάλτε τις νιφάδες βρώμης στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τις για 2-3 δευτερόλεπτα για να αλεστούν ελαφρώς.
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γάλα και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, 10 δευτερόλεπτα περίπου. 
Προσθέστε το γάλα, λίγο λίγο μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται η ζύμη. Πιθανότατα να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε όλο. 
Βγάλτε την ζύμη από τον επεξεργαστή, πλάστε τη με τα χέρια σας μια δυο φορές, και κάντε τη μια μπάλα. 
Τυλίχτε τη με διαφανή μεμβράνη τροφίμων και βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. 
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετείστε την ζύμη ανάμεσα σε δυο κόλλες και με έναν πλάστη ανοίξτε τη σε πάχος 6 χιλιοστών περίπου.
Κόψτε τα μπισκότα με ένα κουπ-πατ διαμέτρου 6 εκατοστών και τοποθετείστε τα πάνω στο ταψί.
Ψήστε τα για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες τους.
Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.