Ριζότο με γαρίδες και κολοκυθάκια

Ριζότο με γαρίδες και κολοκυθάκια

Υλικά 

3 ½ φλιτζ. ζωμός λαχανικών
3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
2 φλιτζ. ψιλοκομμένα κολοκυθάκια
2 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζ. ρύζι
1/4 κ.γλ. αλάτι
225 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 κ.γλ. μαργαρίνη
1/8 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πρόσθεσε το ζωμό σε ένα μέτριο τηγάνι και άφησε το να σιγοβράσει.
Αφαίρεσε το ζωμό από το τηγάνι και διατήρησε τον ζεστό.
Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Πρόσθεσε μέσα τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και σόταρε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
Πρόσθεσε το ρύζι και σόταρε το.
Πρόσθεσε το 1 φλιτζ. ζωμού και συνέχισε να ανακατεύεις.
Άφησε το για 5 λεπτά μέχρι να τον απορροφήσει το ρύζι.
Στη συνέχεια πρόσθεσε τον υπόλοιπο ζωμό και το αλάτι και άφησε το να βράσει για 20 λεπτά.
Πρόσθεσε τις γαρίδες και μαγείρεψε για 4 λεπτά ακόμα.
Τέλος, πρόσθεσε τη μαργαρίνη και το πιπέρι και σέρβιρε αμέσως σε πιάτα.