Σπιτικό ψωμί στη γάστρα

Υλικά
• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 φακελάκια μαγιά ξερή
• 1 κ.γλ. ζάχαρη
• 2 κ.γλ. αλάτι
• 4 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• 3 κούπες νερό
Εκτέλεση
• Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη.
• Σκεπάζουμε το μπολ με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.
• Η ζύμη θα φουσκώσει στο ψυγείο οπότε θα πρέπει να την έχετε βάλει σε αρκετά μεγάλο μπολ με μπόλικο ελεύθερο χώρο.
• Αφού η ζύμη μείνει 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο μας, την βγάζουμε από το ψυγείο και θα δούμε ότι έχει ακόμα μια υγρασία.
• Γι' αυτό, απλώνουμε λίγο αλεύρι σε ένα πάγκο και ζυμώνουμε τη ζύμη ίσα-ίσα για να γίνει στεγνή.
• Δεν χρειάζεται ζύμωμα πάνω από 2-3 λεπτά.
• Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250° C και βάζουμε μέσα μια κενή γάστρα καπακωμένη για να κάψει καλά.
• Η γάστρα δεν χρειάζεται ούτε λάδωμα ούτε κάτι άλλο.
• Φτιάχνουμε με τη ζύμη μας ένα μεγάλο καρβέλι (ή δυο μικρότερα καρβέλια ή όπως αλλιώς θέλουμε) και το βάζουμε μέσα στη γάστρα.
• Κλείνουμε τη γάστρα και αφήνουμε το ψωμί μας να ψηθεί στους 250° C για 35-40 λεπτά.
• Δεν ανοίγουμε το φούρνο στο χρόνο αυτό για να μην χαθεί η θερμότητα.
• Μετά από 40 λεπτά περίπου, αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα και θα πρέπει να δούμε ότι έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα.
• Αφήνουμε το ψωμάκι μας να ψηθεί χωρίς καπάκι για ακόμα 10-15 λεπτά για να φτιάξει τραγανή κόρα.
• Το ψωμί τώρα πρέπει να είναι έτοιμο. Θα το καταλάβετε από το κλασικό χρώμα που θα έχει αποκτήσει η κόρα του.
• Για σιγουριά, με ένα μαχαιράκι το τρυπάμε κάθετα και βλέπουμε στη λάμα του μαχαιριού αν έχει ακόμα υγρασία (δεν πρέπει να έχει).