Κρουασάν με ελαιόλαδο

Υλικά
• 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ. ή ξερή 13 γρ.
• 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
• 3 3/4 φλ.τσ. αλεύρι
• 2 κ.σ. Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre"
• 1 κ.γλ. αλάτι
• 1 φλιτζ. περίπου γάλα
Εκτέλεση
• Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
• Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει.
• Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μια κουταλιά γάλα.
• Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα περίπου.
• Μετά τοποθετείστε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα.
• Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
• Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να πέσει από τα χέρια σας στο τραπέζι τρεις φορές ώστε να φύγει ο αέρας.
• Ξετυλίξτε τη και σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας.
• Πάρτε τη μια άκρη φέρτε τη στη μέση και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3.
• Τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον.
• Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
• Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα κρουασάν.
• Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασάν είτε γεμιστά είτε σκέτα.
• Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.