Τάρτα με τυρί και σπανάκι

Υλικά
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
• ½ φλ.τσ. Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης"
• 1 φύλλο σφολιάτας
• 1 αυγό
• ¾ φλ.τσ.γάλα φρέσκο
• 400 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος light
• Αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης" σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (2’-3’).
• Προσθέτουμε και το σπανάκι και τσιγαρίζουμε μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσει.
• Εν τω μεταξύ βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας.
• Αν περισσεύει φύλλο έξω από την ταρτιέρα, το κόβουμε με ένα μυτερό μαχαίρι.
• Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
• Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μείγμα με το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε καλά.
• Ρίχνουμε τη γέμιση πανω στη σφολιάτα κι απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Διπλώνουμε και στρίβουμε όσο φύλλο σφολιάτας περισσεύει περιμετρικά από τη γέμιση.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C (στον αέρα) για 40’-45’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί καλά το φύλλο της σφολιάτας.