Τάρτα με τυρί και σπανάκι

Τάρτα με τυρί και σπανάκι
Ζύμες

Υλικά 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
½ φλ.τσ. Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης"
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό
¾ φλ.τσ.γάλα φρέσκο
400 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα 
1 μικρή κρέμα γάλακτος light
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το  Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης" σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (2’-3’).
Προσθέτουμε και το σπανάκι και τσιγαρίζουμε μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας.
Αν περισσεύει φύλλο έξω από την ταρτιέρα, το κόβουμε με ένα μυτερό μαχαίρι.
Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μείγμα με το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη γέμιση πανω στη σφολιάτα κι απλώνουμε ομοιόμορφα.
Διπλώνουμε και στρίβουμε όσο φύλλο σφολιάτας περισσεύει περιμετρικά από τη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C (στον αέρα) για 40’-45’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί καλά το φύλλο της σφολιάτας.