Νηστίσιμα τσουρεκάκια της γιαγιάς

Aν και νηστίσιμα κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί στην μυρωδιά και στην γεύση αυτής της συνταγής.
Υλικά
• ½ νεροπότηρο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο «Lof»
• 1 νεροπότηρο ζάχαρη
• 1 νεροπότηρο Οίνος Ερυθρός Ξηρός «Άσπρος Πάτος»
• 1 baking powder (20gr)
• ½ κουταλάκι της σούπας κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
• ½ νεροπότηρο σουσάμι καβουρδισμένο
• ¼ σφηνάκι Τσικουδιά Κρήτης «ΕΞΑ»
• Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
• Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς το σουσάμι.• Σε μια λεκάνη προσθέτω το ελαιόλαδο και την ζάχαρη, ανακατεύω έως ότου λιώσει.
• Πάνω από την λεκάνη παίρνω το νεροπότηρο με το κρασί προσθέτω την σόδα και ανακατεύω. Η διαδικασία αυτή γίνεται πάνω από την λεκάνη γιατί αφρίζει.
• Σε λίγο αλεύρι, έχω προσθέσει το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το έχω ανακατέψει.
• Προσθέτω στην λεκάνη με το ελαιόλαδο το αλεύρι, ανακατεύω.
• Έπειτα προσθέτω και το σουσάμι μαζί με την ρακί.
• Ξεκινάω να ανακατεύω, και προσθέτω τόσο αλεύρι έως ότου ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας.
• Πλάθουμε σε σχήμα μακρόστενο, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, με μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
• Ψήνουμε στους 180οC , μέχρι να ροδίσουν.