Τηγανιτό ρύζι με bacon και λαχανικά

Ιδανική συνταγή για συνοδευτικό κρέατος  που μπορεί όμως κάποιος να το απολαύσει και σαν ένα ιδανικό ορεκτικό.

Υλικά

  • 2 κουτ. γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
  • 1 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 450γρ ρύζι
  • 1 κουτ. σούπας ζωμό λαχανικών


Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίστε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλτε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
  • Ανακατέψτε και τσιγαρίστε για 2-3 λεπτά μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.
  • Στη συνέχεια προσθέστε τον αρακά, το καλαμπόκι και την πιπεριά
  • Ανακατέψτε καλά για 2 λεπτά και προσθέστε και το χτυπημένο αβγό.
  • Ανακατέψτε μέχρι το αβγό να μαγειρευτεί.
  • Προσθέστε το ρύζι και τον ζωμό και αρχίστε να ανακατεύεται μέχρι να γίνει το ρύζι.
  • Σερβίρεται με τριμμένη παρμεζάνα.