Μηλόπιtα με ελαιόλαδο και μέλι

Μια ακόμη εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκίσματος την κάνει ακόμη πιο διαφορετικά νόστιμη!

Υλικά

  • 4 μήλα Fuji ή Golden
  • 85 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "LOF'
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 150 ml. μέλι
  • 4 αυγά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ενα μπώλ ανακατεύουμε τα 2 αυγά, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "LOF', την ζάχαρη, το γά και προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μία φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις φέτες των μήλων σε στρώματα με κυκλική σειρά.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε για 18 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  • Όσο ψηνεται η μηλόπιτα σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και προσθέτουμε το μέλι, το οποίο έχουμε ζεστάνει για μερικά λεπτά.
  • Περιχύνουμε με αυτο το μείγμα την μηλόπιτα και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά 175 βαθμούς Κελσίου.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη