Κουραμπιέδες

Χριστουγεννιάτικοι, πανεύκολοι, πεντανόστιμοι, σπιτικοί και με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης". Είναι από τα γλυκά που δε μπορούν να λείψουν από το γιορτινό σας τραπέζι!

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • 2-3 βανίλιες 
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη 
  • 5 περίπου φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
  • χυμό από 1/2 μικρό λεμόνι
  • 4 κουταλιές τις σούπας ούζο έβαλα ούζο εγώ 
  • Αμύγδαλα καβουρντισμένα κομματάκια 
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μίξερ το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης",το λεμόνι,τις βανίλιες,το ξύσμα πορτοκαλιού,την ζάχαρη την άχνη.
  • Τα χτυπάμε για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα αν βάλουμε και το ούζο και αμέσως λίγο λίγο το αλεύρι,μέχρι να δούμε να σφίξει η ζύμη αρκετά και να πλάθεται.
  • Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες κόβοντας σε μέγεθος καρυδιου ζύμη και κάνοντας μπαλίτσες που τις πατάμε μετά λίγο.
  • Τους τοποθετούμε λίγο αραιά σε λαδωμένο ταψί γιατί απλώνουν γι αυτό και σας λέω να τους κάνετε μικρούς μεγαλώνουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω 180 βαθμούς.
  • Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε και τους αφήνουνουμε να κρυώσουν εντελώς
  • Μόλις κρυώσουν τους ραντίζουμε αν θέλουμε προαιρετικά με λίγο ούζο και πασπαλίζουμε με την άχνη