Κοτόπουλο με δενδρολίβανο & μέλι

Χρησιμοποιήστε εξαιρετικο παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης", μέλι και δενδρολίβανο στο ψητό σας κοτόπουλο και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι στύβετε τα 2 λεμόνια, προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο και το μέλι και αλατοπιπερώνετε.
  • Βράζετε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία 
  • Βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες.
  • Κόβετε το τρίτο λεμόνι σε φέτες και το προσθέτετε και αυτό στο ταψί. 
  • Ραντίζετε με το μίγμα μελιού- αρωματικών, σκορπάτε τις σκελίδες του σκόρδου και ανακατεύετε καλά. 
  • Προσθέτετε 1½ ποτήρι χλιαρό νερό και ψήνετε για 50 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες να γίνουν τραγανές.
  • Αν θέλετε στο ταψι μπορείτε να προσθέσετε μία τομάτα ολοκληρη και καρότα κομμένα σε φέτες.