Brownies με ελαιόλαδο και κακάο

Για απόλαυση χωρίς ενοχές, δοκιμάστε το εξαιρετικό μας επιδόρπιο με το εξαιρετικό μας ελαιόλαδο!

Υλικά

  • ¾ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • ½ κούπα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "LOF"
  • ½ κούπα κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα ή μια βανίλια


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος
  • Σπάμε τα αβγά
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα μας και να ασπρίσει.
  • Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "LOF" σε συνεχή ροή.
  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια, το κακάο, τη κανέλα και προσθέτουμε το αλάτι.
  • Ενώνουμε τα δυο μείγματα και με μια σπάτουλα ή κουτάλα ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
  • Στρώνουμε τη ζύμη στο λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να παγώσει τελείως και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.