Πολιτική Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων
Η ΣΑΒΟΥΙΔΑΚΗΣ Α.Ε. πιστεύει πως η επιτυχία της εξαρτάται από τη συνεχή παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας που ικανοποιούν τις προσδοκίες των πελατών της.
Ο αντικειμενικός στόχος της εταιρείας είναι η τυποποίηση εξαιρετικά παρθένου, παρθένου και αρτυμάτων ελαιόλαδου που να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών και των τελικών καταναλωτών, σε σχέση με την ποιότητα, ασφάλεια, νομιμότητα και αυθεντικότητα των προϊόντων μας.
Για να το επιτύχει, δεσμεύεται για τη διάθεση πόρων και την εφαρμογή διαδικασιών που θα ενισχύουν συνεχώς την κουλτούρα της ασφάλειας των τροφίμων στο προσωπικό της. Υποστηρίζει ότι υπεύθυνος για την επίτευξη της δέσμευσης της εταιρίας για την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της είναι ο κάθε εργαζόμενος, με την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων του, έχοντας αναπτυγμένη κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων.
Οι αρχές της εταιρείας, όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την ανεπτυγμένη κουλτούρα τροφίμων, αποτελούν τα θεμέλια της δέσμευσής της για τη λειτουργία της. Η ασφάλεια και η ποιότητα για την εταιρεία δεν περιορίζονται απλά στην παραγωγή ασφαλών, ποιοτικών προϊόντων. Ασφάλεια και ποιότητα σημαίνει σεβασμός για τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της.
Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση και κάθε εργαζόμενος του εργοστασίου δεσμεύεται:
- Στην τήρηση της νομιμότητας ως προς τη λειτουργία και την ασφάλεια των τροφίμων καθώς και την αυθεντικότητα των παραγόμενων προϊόντων.
- Στην επιδίωξη της εφαρμογής βιώσιμης και αειφόρας λειτουργίας σε θέματα διοίκησης, περιβάλλοντος και κοινωνικής ευθύνης.
- Στην καθιέρωση, τεκμηρίωση και τήρηση συστήματος H.A.C.C.P. που αναγνωρίζει, αξιολογεί και ελέγχει τους κινδύνους που σχετίζονται με την ασφάλεια σε όλα τα στάδια πριν και μετά την παραγωγή και διανομή των προϊόντων.
- Στην εφαρμογή της Ελληνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας για θέματα ασφάλειας των προϊόντων και των κανόνων καλής βιομηχανικής πρακτικής.
- Στην παραγωγή και αποθήκευση προϊόντων ποιότητας, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των καταναλωτών, τη βιωσιμότητα της εταιρείας και τις περιβαλλοντικές ευθύνες και αρμοδιότητες του προσωπικού.
- Στην παροχή υπηρεσιών εξαιρετικής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και προσδοκίες των πελατών, καθώς και στο ηθικό εμπόριο, στην υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων.
- Στην καθιέρωση στρατηγικών για την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων στις ετήσιες διαδικασίες επιχειρηματικού σχεδιασμού.
- Στη γνωστοποίηση των στρατηγικών και των επιδόσεων στην ασφάλεια των προϊόντων και την ποιότητα, εσωτερικά σε συνεργάτες και σε βασικά εξωτερικά ενδιαφερόμενα μέρη.
- Στη διασφάλιση της συνέχισης των επιδόσεων σε θέματα ασφάλειας προϊόντων σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 22000 / ISO 9001 / IFS.
- Στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σχετικά με μισθούς, ώρες εργασίας, περιβάλλον εργασίας, διάθεση πόρων και ενέργειες κατά της έμφυλης βίας στον χώρο εργασίας.
- Στην προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης.
- Στην τήρηση μέτρων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας και στη μη απασχόληση παιδιών.
- Στην επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας προϊόντων μέσω εσωτερικών και εξωτερικών ελέγχων αναγνωρισμένων από διεθνή πρότυπα, καθώς και επικοινωνίας με φορείς.
- Στην προσπάθεια διασφάλισης ότι οι προμηθευτές συμμερίζονται τις ίδιες δεσμεύσεις για ασφάλεια και ποιότητα των προϊόντων, με ελέγχους και επιθεωρήσεις εισερχομένων υλικών.
- Στη θέσπιση ετήσιων στόχων ασφάλειας και ποιότητας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για όλες τις δραστηριότητες, που κοινοποιούνται στα αντίστοιχα τμήματα (Οικονομικό, Πωλήσεις, Προμηθειών, Αποθήκης, Παραγωγής κ.ά.), και περιλαμβάνουν θέματα ασφάλειας τροφίμων, υπευθυνότητας προσωπικού, συνεχή εκπαίδευση και καταγραφή/επανεξέταση προτάσεων του προσωπικού.
Η προσήλωση της εταιρείας στη διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων και λειτουργιών της αποτελεί δέσμευση της διοίκησης και όλων των εργαζομένων και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους εργασίας.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η εταιρεία έχει καθορίσει σύστημα σχεδιασμού, υλοποίησης, παρακολούθησης και συνεχούς βελτίωσης των δραστηριοτήτων της και έχει οργανώσει τη διαχείριση των πόρων της (ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμός, υλικά, παραγωγή, ποιοτικός έλεγχος κ.ά.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τους όρους των προτύπων ISO 22000 / ISO 9001 / IFS.
Η Διοίκηση
ΣΑΒΟΥΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αγ. Βαρβάρα, 01.10.2025