Κρεατότουρτα από τα Χανιά

Κρεατότουρτα από τα Χανιά
Ζύμες

Υλικά


Γέμιση

1 κιλό ψαχνό κρέας βρασμένο (αρνί ή κατσίκι)
2/4 κιλού ανθότυρο φρέσκο
1/4 κιλού τυρί «μαλάκα» 
1/4 κιλού μυζήθρα χανιώτικη
2 κ.σ. στάκα
3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Ζύμη

3/4 ποτηριού νερό
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (250 γρ.)
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 ποτήρι Ποπ Μεσσαρά Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης"
Περίπου 1 κιλό αλεύρι (η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, να ανοίγει εύκολα με τον πλάστη)
Σουσάμι για το πασπάλισμα
1 αυγό χτυπημένο για την επάλειψη
Ποπ Μεσσαρά Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης" για το ταψί

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη ζύμη για το φύλλο ανακατεύοντας τα υλικά και την αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα.
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνετε.
Αναμιγνύετε τη μαλάκα με τη μυζήθρα και το ανθότυρο.
Αλευρώνετε καλά μια επιφάνεια και ανοίγετε 2 φύλλα με τον πλάστη, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο.
Στρώνετε το μεγαλύτερο φύλλο σε ελαφρά λαδωμένο ταψί (και στα τοιχώματα).
Απλώνετε σε στρώσεις το βρασμένο ήδη κρέας και τα τυριά πασπαλίζοντας κάθε φορά με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Πασπαλίζετε με τη στάκα.
Γυρνάτε τις άκρες του φύλλου που περισσεύουν προς τα μέσα.
Απλώνετε το μικρότερο φύλλο από πάνω. Αυτό που περισσεύει είτε το γυρνάτε προς τα μέσα είτε το κόβετε στο μέγεθος του ταψιού.
Αλείφετε την επιφάνεια με το αυγό και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Ψήνετε στους 200° C μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το φύλλο (περίπου 1 ώρα).