Ριγκατόνι με γαρίδες

Ριγκατόνι με γαρίδες

Υλικά 

450 γρ. μεγάλες φρέσκες γαρίδες - καθαρισμένες, χωρίς κέλυφος και χωρίς εντόσθια
1/3 της κούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
500 γρ. Ριγκατόνι "Σαβουιδάκης
200 γρ. σάλτσα τομάτας 
1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
Tοματίνια, όσα θέλετε
Αλάτι
Πιπέρι 
Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα 

 

Εκτέλεση

• Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
• Προσθέστε τη ψιλοκομμένη μελιτζάνα και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
Προσθέστε τις γαρίδες και λίγο αλάτι και πιπέρι. 
• Σοτάρετε τις γαρίδες για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και τα τοματίνια.
• Σκεπάστε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 3 έως 4 λεπτά.
Παράλληλα, γεμίστε μια κατσαρόλα για ζυμαρικά με νερό και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.  
Προσθέστε τα Rigatoni "Σαβουϊδάκης" ακολουθώντας τις οδηγίες μαγειρέματος της συσκευασίας. 
• Λίγο πριν σουρώσετε τα ζυμαρικά, κρατήστε 1/4 φλιτζανιού βραστό νερό και ρίξτε το κατευθείαν στο μείγμα με τις γαρίδες.
Σουρώστε τα ριγκατόνι και προσθέστε τα απευθείας στην κατσαρόλα με τις γαρίδες.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αν προτιμάτε, μπορείτε να περιχύσετε τα μακαρόνια και τις γαρίδες με μια επιπλέον κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.