Σούπα βελουτέ από καρότο και πράσο

Υλικά
• 1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
• 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• 3 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
• 6 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
• 5 φλιτζ. ζωμό κότας
• χυμό από 1 πορτοκάλι
• ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 συσκευασία τυρί κρέμα
• λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
• Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
• Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το λάδι.
• Προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες.
• Ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα, σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν.
• Κατά διαστήματα ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το ζωμό.
• Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
• Μόλις το φαγητό έρθει σε σημείο βρασμού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 30΄.
• Αλέθουμε τη βελουτέ.
• Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το τυρί κρέμα και τον μαϊντανό.
• Περιχύνουμε με λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof".