Σούπα βελουτέ από καρότο και πράσο

Σούπα βελουτέ από καρότο και πράσο

Υλικά 

1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
3 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
6 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
5 φλιτζ. ζωμό κότας
χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι 
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 συσκευασία τυρί κρέμα
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το λάδι.
Προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες.
Ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα, σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το ζωμό.
Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Μόλις το φαγητό έρθει σε σημείο βρασμού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 30΄.
Αλέθουμε τη βελουτέ.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το τυρί κρέμα και τον μαϊντανό.
Περιχύνουμε με λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof".