Σαλάτα ταμπουλέ

Σαλάτα ταμπουλέ

Υλικά 

Για το πλιγούρι

1 κούπα πλιγούρι
2 κούπες νερό

Για τη σαλάτα

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες κύβους χωρίς ζουμιά και σπόρια
1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κούπες πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Ψιλοκομμένο σκόρδο
Αγγουράκι τουρσί (προαιρετικά)

Για το dressing

1/2 κούπα χυμό λεμόνι χτυπημένο με
1/3 κούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση 

Αρχικά βάζουμε το πλιγούρι μαζί με το νερό σε ένα μπολάκι για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι και να μαλακώσει.
Σουρώνουμε το πλιγούρι να μείνει στεγνό.
Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα το πλιγούρι με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
Περιχύνουμε με Ποπ Μεσσαρά Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης".