Πράσινη σαλάτα με χοιρινή πανσέτα

Πράσινη σαλάτα με χοιρινή πανσέτα

Υλικά 

300 γρ. χοιρινή πανσέτα, σε κύβους
200 γρ. σπανάκι, κομμένο σε κομματάκια
½ μαρούλι, κομμένο σε κομματάκια
1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά κίτρινη, σε λεπτές λωρίδες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη
Τοματίνια
Αλάτι

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. σαλτσα worcestershire 
1 κ.σ. ξύδι 
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
2 κ.γλ. σουσάμι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Πιπέρι


Εκτέλεση

Μοιράζουμε σε τρία μεσαία μπολ το σπανάκι, το μαρούλι, τις πιπεριές, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα σέικερ βάζουμε τη σάλτσα worcestershire, το ξύδι, τη ζάχαρη, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof", το σουσάμι, το σκόρδο και το πιπέρι.
Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κομμάτια πανσέτας και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτουμε στα μπολ με τα λαχανικά τις χοιρινές πανσέτες κατευθείαν από το τηγάνι (χωρίς το λάδι). 
Βάζουμε από πάνω το κρεμμυδάκι με τη ρόκα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.