Τηγανητός σολομός με αρωματικό πιλάφι

Υλικά
• 4 φέτες ή φιλέτα σολομού (περίπου των 200 - 230 γρ. η καθεμιά)
• 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 σφηνάκι γλυκό λευκό κρασί
• 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
• Χυμός από 1/2 λεμόνι
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
• 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
• 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• 500 ml νερό
• 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
• 1 μικρό φινόκιο, σε φετάκια
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
• Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και το φινόκιο.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
• Ρίχνουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
• Δοκιμάζουμε και, αν δεν έχει γίνει, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
• Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε το σολομό.
• Αν δεν χωρούν στο τηγάνι μας όλες οι φέτες σολομού μαζί, θα τις ψήσουμε σε δυο δόσεις διαιρώντας στη μέση όλα τα υπόλοιπα υλικά.
• Επίσης, αν πάρουμε φιλέτα σολομού και είναι από την ουρά (οπότε και πιο λεπτά), τότε θα τα ψήσουμε λιγότερο.
• Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Λιόλαδο Lof" σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτά.
• Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες ψαριού και τις βάζουμε στο τηγάνι να «ψηθούν», για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό, και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι.
• Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
• Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο το ψάρι συνοδεύουμε με το ρύζι και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.