Τηγανητός σολομός με αρωματικό πιλάφι

Τηγανητός σολομός με αρωματικό πιλάφι
Ψάρι 11-06-2013

Υλικά 

4 φέτες ή φιλέτα σολομού (περίπου των 200 - 230 γρ. η καθεμιά)
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σφηνάκι γλυκό λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
500 ml νερό
1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
1 μικρό φινόκιο, σε φετάκια
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και το φινόκιο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Δοκιμάζουμε και, αν δεν έχει γίνει, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε το σολομό.
Αν δεν χωρούν στο τηγάνι μας όλες οι φέτες σολομού μαζί, θα τις ψήσουμε σε δυο δόσεις διαιρώντας στη μέση όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Επίσης, αν πάρουμε φιλέτα σολομού και είναι από την ουρά (οπότε και πιο λεπτά), τότε θα τα ψήσουμε λιγότερο.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Λιόλαδο Lof" σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες ψαριού και τις βάζουμε στο τηγάνι να «ψηθούν», για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό, και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο το ψάρι συνοδεύουμε με το ρύζι και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

 
  • Σολομός με δενδρολίβανο

    Σολομός με δενδρολίβανο

     

    Αγαπάτε τη σιλουέτα σας; Χρησιμοποιείτε μόνο αγνά συστατικά στη διατροφή σας;Τότε δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή που ακολουθεί χρησιμοποιώντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Γιατί με το Ποπ Μεσσαρά Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης" ακόμη και το ψάρι σας αποκτά μία πιο ιδιαίτερη γεύση.

    Already in wish Article
    Περισσότερα
  • Σαρδέλα ριγανάτη

    Σαρδέλα ριγανάτη


    Μια απλή ιδέα για ένα ελαφρύ ορεκτικό που μπορεί να αποκτήσει εξαιρετική γεύση με το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof".

    Already in wish Article
    Περισσότερα
  • Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

    Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

     

    Άκρως καλοκαιρινό έδεσμα για καλοφαγάδες παλαιάς κοπής που δεν πρέπει να λείπει από το βιβλίο συνταγών καμίας νοικοκυράς. Μην ξεχάσετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof".

    Already in wish Article
    Περισσότερα