Κουνέλι λεμονάτο με θυμάρι ή ρίγανη

Κουνέλι λεμονάτο με θυμάρι ή ρίγανη
Κρέας 11-06-2013

Υλικά 

1 κουνέλι γύρω στα 1.200 γρ.
2/3 νεροπότηρου Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre"
1 κρεμμύδι μεγάλο
Χυμός 3 μεσαίων λεμονιών
1 κ.σ. θυμάρι ή 1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες.
Μόλις κάψει το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφού ροδίσει, προσθέτουμε και το κουνέλι και το τσιγαρίζουμε και από τις δυο μεριές για 5-7 λεπτά.
Αμέσως μετά αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη, το χυμό λεμονιών, ένα ποτηράκι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια της βράσης έχει πιει το νερό του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη.