Σνίτσελ κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και γραβιέρα

Σνίτσελ κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και γραβιέρα
Κρέας

 

Υλικά 

4 φιλέτα από στήθος 
4 φέτες χοιρινό ζαμπόν από μπούτι, βραστό, καλής ποιότητας
4 φέτες γραβιέρα καλής ποιότητας, όχι πικάντικη, κομμένη σε φέτες, όπως του τοστ
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα

2 - 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"

 

Εκτέλεση

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια χαράζετε βαθιά τα φιλέτα κοτόπουλου, οριζοντίως, ανοίγοντας δηλαδή κάθε φιλέτο σαν βιβλίο, χωρίς να το κόψετε στα δυο.
Τα τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάτε καλά με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν βαρύ και χοντρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να πλατύνουν.
Πασπαλίζετε κάθε φιλέτο με αλάτι και πιπέρι και επάνω στο καθένα απλώνετε από μια φέτα τυρί και μια φέτα ζαμπόν.
Ξανακλείνετε κάθε βιβλίο - φιλέτο, πιέζοντας καλά και στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες, για να μην βγουν έξω οι φέτες της γέμισης.
Αλευρώνετε καλά τα φιλέτα και τα τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα.
Τα βουτάτε πρώτα στο χτυπημένο αυγό, καλύπτοντας τα και από τις δυο πλευρές.
Στη συνέχεια τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά.
Τα απλώνετε σε μεγάλη πιατέλα, σε μονή στρώση, πιέζετε καλά τις άκρες τους για να κολλήσουν όσο γίνεται.
Τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" σε μέτρια φωτιά.
Για να δοκιμάσετε αν το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία ρίχνετε μέσα ένα κομματάκι ψίχας ψωμιού: πρέπει να σοταριστεί αλλά να μην ροδίσει αμέσως.
Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τηγανίζετε τα φιλέτα ανά δυο, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει η κρούστα τους και να ψηθεί καλά το ψαχνό.
Για να δείτε αν είναι έτοιμα τα φιλέτα, κόβετε ένα κομμάτι και ελέγχετε το εσωτερικό.
Πρέπει να είναι τελείως λευκό, δίχως ίχνος από κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς τηγανίζετε για λίγο ακόμα.
Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε.