Σνίτσελ κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και γραβιέρα

Υλικά
• 4 φιλέτα από στήθος
• 4 φέτες χοιρινό ζαμπόν από μπούτι, βραστό, καλής ποιότητας
• 4 φέτες γραβιέρα καλής ποιότητας, όχι πικάντικη, κομμένη σε φέτες, όπως του τοστ
• Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πανάρισμα
• 2 - 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
• 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
• ½ φλιτζ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
Εκτέλεση
• Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια χαράζετε βαθιά τα φιλέτα κοτόπουλου, οριζοντίως, ανοίγοντας δηλαδή κάθε φιλέτο σαν βιβλίο, χωρίς να το κόψετε στα δυο.
• Τα τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάτε καλά με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν βαρύ και χοντρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να πλατύνουν.
• Πασπαλίζετε κάθε φιλέτο με αλάτι και πιπέρι και επάνω στο καθένα απλώνετε από μια φέτα τυρί και μια φέτα ζαμπόν.
• Ξανακλείνετε κάθε βιβλίο - φιλέτο, πιέζοντας καλά και στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες, για να μην βγουν έξω οι φέτες της γέμισης.
• Αλευρώνετε καλά τα φιλέτα και τα τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα.
• Τα βουτάτε πρώτα στο χτυπημένο αυγό, καλύπτοντας τα και από τις δυο πλευρές.
• Στη συνέχεια τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά.
• Τα απλώνετε σε μεγάλη πιατέλα, σε μονή στρώση, πιέζετε καλά τις άκρες τους για να κολλήσουν όσο γίνεται.
• Τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" σε μέτρια φωτιά.
• Για να δοκιμάσετε αν το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία ρίχνετε μέσα ένα κομματάκι ψίχας ψωμιού: πρέπει να σοταριστεί αλλά να μην ροδίσει αμέσως.
• Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τηγανίζετε τα φιλέτα ανά δυο, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει η κρούστα τους και να ψηθεί καλά το ψαχνό.
• Για να δείτε αν είναι έτοιμα τα φιλέτα, κόβετε ένα κομμάτι και ελέγχετε το εσωτερικό.
• Πρέπει να είναι τελείως λευκό, δίχως ίχνος από κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς τηγανίζετε για λίγο ακόμα.
• Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε.