Μοσχαράκι κοκκινιστό με καρότο

Μοσχαράκι κοκκινιστό με καρότο
Κρέας

Υλικά 

500 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλο καρότο
1000 ml. ζωμό βοδινού
50 γρ. βούτυρο
50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
150 ml. χυμό τομάτας
100 γρ. αποφλοιωμένα ντοματίνια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και προετοιμάζουμε τον ζωμό, τον οποίο κρατάμε πολύ ζεστό.
Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρέας σε τηγάνι με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το βούτυρο, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την σάλτσα τομάτας, τα ντοματίνια και τόσο ζωμό μέχρι να καλυφθεί το κρέας, μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε την φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 3 ώρες περίπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό, πάντα ζεστό.
Σερβίρουμε με το συνοδευτικό της επιλογής μας.