Κοτόπουλο με κάστανα & κόκκινη σάλτσα

Κοτόπουλο με κάστανα & κόκκινη σάλτσα
Κρέας

Υλικά

1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
2 κιλά κάστανα
1 κρασοπότηρο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
1 ποτηράκι Επιτραπέζιο Ερυθρό Ξηρό Οίνο "Άσπρο Πάτο"
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το τσιγαρίζουμε στο λάδι για 10 λεπτά και το σβήνουμε με κρασί.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά για 30΄.
Κατόπιν προσθέτουμε τα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα για άλλα 10 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε αντί για νερό μπορούμε να βάλουμε δυο τριμμένες ώριμες τομάτες.