Κοτόπουλο με κάστανα & κόκκινη σάλτσα

Υλικά
• 1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό
• 2 μέτρια κρεμμύδια
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 2 κιλά κάστανα
• 1 κρασοπότηρο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• 1 ποτηράκι Επιτραπέζιο Ερυθρό Ξηρό Οίνο "Άσπρο Πάτο"
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
• Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το τσιγαρίζουμε στο λάδι για 10 λεπτά και το σβήνουμε με κρασί.
• Κόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
• Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά για 30΄.
• Κατόπιν προσθέτουμε τα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα για άλλα 10 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε αντί για νερό μπορούμε να βάλουμε δυο τριμμένες ώριμες τομάτες.