Μπουτάκια κοτόπουλο με μπέικον

Μπουτάκια κοτόπουλο με μπέικον
Κρέας

Υλικά 

4 μπούτια κοτόπουλο 
12 λωρίδες μπέικον
1 φλιτζ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
Αλάτι, πιπέρι

Για το λαδολέμονο

1 φλ.τσ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

 

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα μπούτια του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof".
Αλατίζετε και πιπερώνετε.
Τυλίγετε κάθε μπούτι με 3 λωρίδες μπέικον συγκρατώντας το με μια οδοντογλυφίδα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C, βάζετε τα μπούτια πάνω στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψάκι από κάτω και τα ψήνετε για ½ ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά.
Αμέσως μετά τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε ακόμα 10 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα μπούτια ετοιμάζετε το λαδολέμονο.
Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ σας τοποθετείτε το Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof", το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Βγάζετε τα ψημένα μπούτια από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, τα σερβίρετε σε πιατέλα. 
Περιχύνετε με το πικάντικο λαδολέμονο.