Ξεροτήγανα

Ξεροτήγανα
Γλυκά

Υλικά 

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. μέλι
1 αυγό
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 φλιτζ.καφ. γάλα
½ φλιτζ. "Τσικουδιά Κρήτης Σαβουιδάκης"
1 ποτήρι νερό
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" (για το τηγάνισμα)
Κανέλα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη με λίγο νερό, το αυγό, το γάλα και την "Τσικουδιά Κρήτης Σαβουιδάκης" και τα ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες.
Κατόπιν ανοίγουμε πάρα πολύ λεπτό φύλλο φάρδους 2-4 εκατοστών, το διπλώνουμε σε διάφορα σχέδια και το τηγανίζουμε σε πλούσιο πάρα πολύ καυτό λάδι προσέχοντας να μην κοκκινίσει αλλά να διατηρήσει το ξανθό του χρώμα.
Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
Κατόπιν φτιάχνουμε το σιρόπι ως εξής:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά έως ότου δέσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε διαρκώς για να μην κολλήσει.
Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα ξεροτήγανα μέσα στο σιρόπι -περασμένα σε μια οδοντογλυφίδα-για 1-2 λεπτά, τα τραβάμε έξω, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο σουσάμι καβουρντισμένο.