Ξεροτήγανα

Υλικά
• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κ.σ. μέλι
• 1 αυγό
• 1 νεροπότηρο ζάχαρη
• 1 φλιτζ.καφ. γάλα
• ½ φλιτζ. "Τσικουδιά Κρήτης Σαβουιδάκης"
• 1 ποτήρι νερό
• Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" (για το τηγάνισμα)
• Κανέλα
Εκτέλεση
• Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη με λίγο νερό, το αυγό, το γάλα και την "Τσικουδιά Κρήτης Σαβουιδάκης" και τα ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες.
• Κατόπιν ανοίγουμε πάρα πολύ λεπτό φύλλο φάρδους 2-4 εκατοστών, το διπλώνουμε σε διάφορα σχέδια και το τηγανίζουμε σε πλούσιο πάρα πολύ καυτό λάδι προσέχοντας να μην κοκκινίσει αλλά να διατηρήσει το ξανθό του χρώμα.
• Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
• Κατόπιν φτιάχνουμε το σιρόπι ως εξής:
• Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά έως ότου δέσει.
• Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε διαρκώς για να μην κολλήσει.
• Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα ξεροτήγανα μέσα στο σιρόπι -περασμένα σε μια οδοντογλυφίδα-για 1-2 λεπτά, τα τραβάμε έξω, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο σουσάμι καβουρντισμένο.