Μους σοκολάτα με ελαιόλαδο

Μους σοκολάτα με ελαιόλαδο
Γλυκά

Υλικά 

180 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, ψιλοκομμένη
120 γρ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" 
4 ασπράδια αυγών
4 κρόκοι αυγών
130 γρ. ζάχαρη


Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο στερεώνουμε πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Μόλις λιώσει, κατεβάζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους των αυγών με τη μισή από τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και τους ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Την αδειάζουμε σε δύο δόσεις στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα).
Γεμίζουμε ατομικά μπολ και τα βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο προτού σερβίρουμε.