Μους σοκολάτα με ελαιόλαδο

Υλικά
• 180 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, ψιλοκομμένη
• 120 γρ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
• 4 ασπράδια αυγών
• 4 κρόκοι αυγών
• 130 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
• Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο στερεώνουμε πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
• Μόλις λιώσει, κατεβάζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά.
• Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους των αυγών με τη μισή από τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και τους ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
• Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
• Την αδειάζουμε σε δύο δόσεις στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα).
• Γεμίζουμε ατομικά μπολ και τα βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο προτού σερβίρουμε.