Μηλόπιτα με ελαιόλαδο και μέλι

Μηλόπιτα με ελαιόλαδο και μέλι
Γλυκά

Υλικά 

4 μήλα fuji ή golden
85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. γάλα
1 κ.γλ. baking powder
150 ml. Θυμαρίσιο "Μέλι Κρήτης Σαβουιδάκης" 
4 αυγά
1/4 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1/8 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
1/4 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 αυγά, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof", την ζάχαρη, το γάλα και προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μια φόρμα ή ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις φέτες των μήλων σε στρώματα με κυκλική σειρά.
Περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε για 18 λεπτά στους 175° C.
Όσο ψήνεται η μηλόπιτα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και προσθέτουμε το Θυμαρίσιο "Μέλι Κρήτης Σαβουιδάκης", το οποίο έχουμε ζεστάνει για μερικά λεπτά.
Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα την μηλόπιτα και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά 175° C.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.