Γαλακτομπούρεκο

Υλικά
• 1/2 κιλό φύλλο βηρυττού
Για την κρέμα
• 1 φλ.τσ. ψιλό σιμιγδάλι
• 1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
• 700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
• 300 ml κρέμα γάλακτος
• 4 αβγά
• 3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• 2 βανίλιες
• Ξύσμα από ένα λεμόνι
• 250 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων.
Για το σιρόπι
• 700 γρ. ζάχαρη
• 400 γρ. νερό
• 2 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
• Φλούδα ενός λεμονιού
• 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
Εκτέλεση
• Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα.
• Βράζουμε για 4 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 4 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.
• Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του.
• Αρχίζουμε να στρώνουμε 5 μόλις φύλλα στο ταψί μας τα οποία τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και στα πλάγια των φύλλων.
• Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα μας.
• Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα από το λεμόνι και ανοίγοντας το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό τα ανακατεύουμε καλά.
• Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
• Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν καλή μαρέγκα.
• Σε ένα μπολ χωριστά χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα.
• Ενώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα με τους κρόκους μέσα στο μπολ (απαλά να μην μας κόψει η μαρέγκα).
• Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα.
• Προσθέτουμε 3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" ανακατεύοντας συνέχεια κυκλικά και προς το κέντρο τις κατσαρόλας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας να γίνει παχύρευστη, βελούδινη, αφράτη και αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας.
• Παίρνουμε την κρέμα μας και την αδειάζουμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα μας.
• Στρώνουμε την κρέμα.