Brownies με ελαιόλαδο και κακάο

Brownies με ελαιόλαδο και κακάο
Γλυκά

Υλικά 

¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
1 ½ κούπα καστανή ζάχαρη
3 αβγά
½ κούπα Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
½ κούπα κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα ή μια βανίλια

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
Σπάμε τα αβγά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα μας και να ασπρίσει.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" σε συνεχή ροή.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια, το κακάο, τη κανέλα και προσθέτουμε το αλάτι.
Ενώνουμε τα δυο μείγματα και με μια σπάτουλα ή κουτάλα ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
Στρώνουμε τη ζύμη στο λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να παγώσει τελείως και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.