Κρέπες με σπανάκι

Υλικά
Για τις κρέπες
• 1 φλιτζ. γάλα χλιαρό
• 1 φλιτζ. αλεύρι φαρίνα
• 1 φλιτζ.καφέ νερό χλιαρό
• 2 κ.σ. βούτυρο λειωμένο
• 2 αβγά
• Λίγο αλάτι
• Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
Για τη γέμιση
• 350 γρ. σπανάκι
• 4 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• ¾ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• Αλάτι, πιπέρι
Για τη sauce
• 1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος για μαγειρική
• 1 ½ φλιτζ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
• Πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
• Χτυπάτε όλα τα υλικά του χυλού για τις κρέπες στο μπλέντερ και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
• Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμ. 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά.
• Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζ. καφέ, ρίχνετε το μείγμα για κρέπες στο καυτό τηγανάκι, γυρίζοντας το κυκλικά ώστε να πάει παντού.
• Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μια πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη.
• Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές
• Και τις φυλάτε σε πιατέλα.
• Ετοιμάζετε τη γέμιση: σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
• Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει εντελώς από τα υγρά του.
• Καλού κακού το σουρώνετε. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε.
• Μόλις κρυώσει το σπανάκι προσθέτετε το τριμμένο τυρί.
• Σε κάθε κρέπα βάζετε από 1 μεγάλη κουταλιά γέμιση και την τυλίγετε σε ρολό.
• Και τοποθετείτε το κάθε ρολό σε ταψί. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες και η γέμιση.
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
• Ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το τυρί.
• Ανακατεύετε καλά και πιπερώνετε. Περιχύνετε τις κρέπες και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο.
• Για 30 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί με μια λαδόκολλα. Στο τέλος βγάζετε τη λαδόκολλα και ψήνετε.
• Για 5 λεπτά ακόμα στο grill.