Κρέπες με σπανάκι

Κρέπες με σπανάκι
Ζύμες

Υλικά

Για τις κρέπες

1 φλιτζ. γάλα χλιαρό
1 φλιτζ. αλεύρι φαρίνα
1 φλιτζ.καφέ νερό χλιαρό
2 κ.σ. βούτυρο λειωμένο
2 αβγά
Λίγο αλάτι
Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Για τη γέμιση

350 γρ. σπανάκι
4 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
¾ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι

Για τη sauce

1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος για μαγειρική
1 ½ φλιτζ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
Πιπέρι λευκό

 

Εκτέλεση

Χτυπάτε όλα τα υλικά του χυλού για τις κρέπες στο μπλέντερ και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες. 
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμ. 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά.
Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζ. καφέ, ρίχνετε το μείγμα για κρέπες στο καυτό τηγανάκι, γυρίζοντας το κυκλικά ώστε να πάει παντού. 
Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μια πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. 
Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές
Και τις φυλάτε σε πιατέλα.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει εντελώς από τα υγρά του.
Καλού κακού το σουρώνετε. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε.
Μόλις κρυώσει το σπανάκι προσθέτετε το τριμμένο τυρί. 
Σε κάθε κρέπα βάζετε από 1 μεγάλη κουταλιά γέμιση και την τυλίγετε σε ρολό.
Και τοποθετείτε το κάθε ρολό σε ταψί. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες και η γέμιση.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το τυρί.
Ανακατεύετε καλά και πιπερώνετε. Περιχύνετε τις κρέπες και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο.
Για 30 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί με μια λαδόκολλα. Στο τέλος βγάζετε τη λαδόκολλα και ψήνετε.
Για 5 λεπτά ακόμα στο grill.