Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και κοτόπουλο

Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και κοτόπουλο
Ζύμες

Υλικά 

175 γρ. αλεύρι σκληρό 
175 γρ. αλεύρι μαλακό 
175 γρ. βούτυρο 
2 κρόκους αυγών
75 γρ. νερό
7 γρ. αλάτι
7 γρ. ζάχαρη
500 γρ. μανιτάρια λευκά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
Αλάτι & πιπέρι
200 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
1 στήθος κοτόπουλου

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τη ζύμη κοσκινίζοντας τα αλεύρια.
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τα αλεύρια και τα χτυπάμε μέχρι να σβολιάσουν.
Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. 
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε στα 2 και τοποθετούμε την μια σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα.
Την άλλη την συντηρούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.
Τρυπάμε καλά τον πάτο της τάρτας και την ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. 
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους τελείως.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε στα μανιτάρια, το κοτόπουλο μαδημένο στο χέρι, τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε τη γέμιση στην ταρτιέρα με τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.