Σούπα πατάτα, πράσο, μπέικον

Σούπα πατάτα, πράσο, μπέικον

Υλικά 

300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε μεσαίο καρέ
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης"
75 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
150 γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες
50 γρ. μπέικον, σε μεσαίο καρέ
350 γρ. ζωμό κοτόπουλο
100 ml. κρέμα γάλακτος
10 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το  Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης", το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον, αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
Ρίχνουμε τις πατάτες και το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά,
Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Αλατίζουμε το ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος, προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε αμέσως τη σούπα, την κρυώνουμε γρηγορά και τη διατηρούμε στο ψυγείο.