Σούπα πατάτα, πράσο, μπέικον

Υλικά
• 300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε μεσαίο καρέ
• 50 γρ. βούτυρο
• 50 γρ. Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης"
• 75 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
• 150 γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες
• 50 γρ. μπέικον, σε μεσαίο καρέ
• 350 γρ. ζωμό κοτόπουλο
• 100 ml. κρέμα γάλακτος
• 10 κλωναράκια θυμάρι
• Αλάτι
Εκτέλεση
• Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το βούτυρο, το Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης", το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον, αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
• Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
• Ρίχνουμε τις πατάτες και το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά,
• Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
• Αλατίζουμε το ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος, προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.
• Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
• Αν δεν χρησιμοποιήσουμε αμέσως τη σούπα, την κρυώνουμε γρηγορά και τη διατηρούμε στο ψυγείο.