Σούπα με γλυκιά κολοκύθα

Υλικά
• 1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
• 1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 800 ml νερό ή ζωμό κότας ή κρέατος
• 500 ml φρέσκο γάλα
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
• αλάτι
• πιπέρι
• 200 γραμ. γραβιέρα (η μισή τριμμένη η άλλη μισή κομμένη σε καρέ)
• 300 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
• Για την κολοκυθόσουπα βελουτέ, κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες.
• Αφαιρούμε σπόρους και ίνες με μαχαίρι.
• Λαδώνουμε με πινέλο τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
• Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 240° C για 30 λεπτά, στις αντιστάσεις.
• Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 15΄, να μαλακώσει.
• Ρίχνουμε το ζωμό και το γάλα και βράζουμε.
• Με κουτάλι βγάζουμε την ψημένη κολοκύθα από τη φλούδα, ρίχνουμε τα κομμάτια στα υγρά που βράζουν, σιγοβράζουμε για 15΄.
• Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
• Την πολτοποιούμε με το μίξερ χειρός .
• Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τους κύβους της γραβιέρας.
• Ανακατεύουμε, τη βάζουμε σε σουπιέρα ή σερβίρουμε σε ζεστά μπολ.
• Βάζουμε γιαούρτι στο κέντρο κάθε μπολ, πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.