Ψαρόσουπα λευκή αυγολέμονο

Ψαρόσουπα λευκή αυγολέμονο

Υλικά 

700 γρ. περίπου ψάρι για βράσιμο (κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος κλπ)
50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
3 πατάτες
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι
ρύζι για σούπα
αλάτι
2 αυγά
1 1/2 λεμόνι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Τα βάζουμε στο αλατισμένο νερό με λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" να βράσουν.
Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε από το νερό και βάζουμε το ψάρι μας.
Μπορούμε το ψάρι να το βάλουμε σε ένα τούλι μέσα για να μην πάνε στη σούπα μας λέπια, κόκκαλα κλπ.
Αλλά και αν δεν έχουμε τούλι απλώς μόλις βγάλουμε τα ψαριά μας θα τη σουρώσουμε για να είμαστε σίγουροι.
Αφήνουμε το ψάρι να βράσει για 15 λεπτά περίπου (θέλει λίγο).
Βγάζουμε και το ψάρι (αν δεν το είχαμε σε τούλι, τη σουρώνουμε κιόλας) και βάζουμε το ρύζι να βράσει.
Όταν γίνει και το ρύζι, αυγοκόβουμε τη σούπα.
Βάζουμε σε βαθιά πιάτα τη σούπα, με λίγα λαχανικά και λίγο καθαρισμένο ψαρί μέσα.